Hellurei näin pääsiäisen jälkeen!

laihduttajan-salaatti-normal.jpg

Kuva lainattu

Pääsiäinen siis tuli että meni ja minä pysyin ruodussa! Siitä oon todella ylpeä! Ainoa mitä olisi tehnyt mieli oli sipsejä joita mieheni ja tämän sukulaistyttö joka oli yökylässä mutusteli mutta silti en langennut! Eilen tosin teki todella tiukkaa ja päätin koetella itseäni ja nuuskaisin pussiin, vesihän siinä herahti kielelle mutta sanoin vain päässäni itselleni että ei niin käännyin pois ja jatkoin puuhailujani! En olisi kaksi viikkoa sitten uskonut että tuohon olisin pystynyt ilman että olisin langennut mutta pystyin! Pääsäryt ovat lakanneet kokonaan kofeiinin takia joten olokin on aivan mahtava!

Eilen ja tänään on taas paastopäivä mutta toisin kuin eilen tänään jopa maistuu paastoruoka. Tänään en ole vielä kerinnyt siivoilujen takia lenkkeilemään mutta eilen tuli vedettyä jopa tunti neljäkymmentäviisi minuuttia kävelyä! Tästä se siis lähtee, paino putoaa ja energia kasvaa (kuten sen kuuluukin!). Ensi viikon maanantaina kerron väliraporttia painon putoamisesta kun on välipunnituksen aika. Hiukan jännittää paljonko kehosta on lähtenyt painoa mutta jotain sieltä on pakko ollu lähteä koska jo nyt tuulihousut (jotka ostin neljä viikkoa sitten..) meinaavat pudota päältä ellei kiristä nauhoja kunnolla.

laihdutus-normal.jpg

Kuva lainattu

No niin, nyt kun on taas tarinat kertoiltu niin sitten itse asiaan.. Pääsiäisen aikaan tein kolme salaattia joten laitan ne tähän perätysten.

Ensimmäinen eli Salaatti numero 4.

Keväinen kanasalaatti s. 248

IMG_2842-normal.jpg

Tähän astisista salaateista se paras! Tätä varmasti tullaan tekemään todella useasti! En edes pysty kuvailemaan tätä salaatti sillä sanoja ei löydy, nytkin kun kirjoitan tätä ja katson tuota kuvaa vesi herahtaa kielelle! Niin hyvää se on ja siitä syystä kerron tämän reseptin tässä, suosittelen kokeilemaan tätä! Tämä salaatti siis tuli tehtyä lounaaksi 30.4 joka soveltui siihen todella hyvin! Nälkä hävisi mutta oli tarpeeksi kevyttä että välipalan ja päivällisen jaksoi syödä.

4 annosta

valmistusaika yht. 15-20 min

vaikeusaste 2

Salaatti:

2 rkl ekstra- neitsytoliiviöljyä

6 luutonta ja nahatonta kanankoipea (tai neljä maustamatonta broilerin filepihviä kuten itse jouduin tekemään kun kaupasta ei löytynyt kanankoipia)

Suolaa ja vastajauhetta mustapippuria

2 porkkanaa

1 kurkku kuorineen (pestynä)

2 kevätsipulia viistoon viipaloituna

Kourallinen herneen ituja (ja koska kaupasta ei löytynyt tätäkään korvasin tämän pakastimesta sokeriherneillä jotka kypsensin paistinpannulla jossa olin hetkeä aiemmin paistanut broilerit)

Tuoreita korianterinlehtiä koristeeksi (ei löytynyt tätäkään joten korvasin sen ihanalla parella yrtillä (käytetään kuten persiljaa ja on mielettömän ihanan tuoksuinen!))

Salaatinkastike:

2 rkl Char siu- kastiketta (alku juonnossa tässä salaatissa ohjataan korvaamaan tämä barbecuekastikkeella jos ei tätä saa, joten korvasin tämän SantaMaria, american BBQsauce orginal -kastikkeella)

1 rkl seesamiöljyä (tämä öljy on ihan tuhottoman kallista 28€/litra! joten päätin korvata oliiviöljyllä tämän sillä sitä kun ei tarvinnut kun tuon yhden ruokalusikan verran.)

2 rkl tuoretta minttua silputtuna

0,6 dl valkoviinietikkaa

1. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä isolla paistinpannulla. Mausta kana suolalla ja pippurilla. Lisää kanankoivet pannulle ja ruskista niitä, kunnes ne ovat täysin kypsiä (5-10 min.). Ota kanankoivet pannulta ja pane ne syrjään jäähtymään.

(Tässä kohtaa siis kypsytin sokeriherneet pannulla broilerin jälkeen.)

2. Valmistele porkkanat ja kurkku leikkaamalla ne perunakuorimisveitsellä paperinohuiksi suikaleiksi.

3. Vatkaa char siu- kastike (tai vaihtoehtoisesti BBQ-kastike), seesamiöljy, minttu ja etikka pienessä kulhossa.

4. Laita kanat, porkkanat, kurkkua ja kevätsipuli (sekä sokeriherneet jos olet päättänyt käyttää niitä) salaattikulhoon. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kevyesti. Koristele annokset sokeriherneen iduille sekä korianterilla ja tarjoile.

 

Salaatti numero 5

Mausteinen papu-kasvissalaatti s.104

IMG_2843-normal.jpg

Tämä salaatti oli lisukkeena lampaalle joka oli päivällisenä. Salaatti sopi lampaan kanssa todella hyvin! En ymmärrä miten on käyny sellainen tuuri että juuri ne salaatit jotka olen valinnut lisukkeeksi ovat täydentävät sen ruoan makua todella hyvin! Salaatissa oli juuri sopivan verran potkua makeasta chilikastikkeesta (nuoren sukulaislapsen takia en käyttänyt tabascoa kuten ohjeessa oli) mutta silti vastapuristetusta sitruunasta ihana raikkaus.

 

Salaatti numero 6

Lammas-appelsiini-kuskussalaatti s. 274

IMG_2844-normal.jpg

Tämä salaatti oli kyllä hyvää mutta kuskusta oli omasta mielestä ihan liikaa, puolikas määräkin olisi riittänyt. Tästä syystä persiljat hukkuivat, kuten appelsiini ja kirsikkatomaatin puolikkaatkin. Siitä syystä salaatti oli omasta mielestä hiukan kuivahkoa... Nälän se kyllä vei koko päiväksi, en olisi millään jaksanut syödä loppupäivästä enään mitään vaikka annos ei ollut minulla mitenkään suuri.

Siinä olivat siis pääsiäisen aikana tekemäni salaatit kirjasta ja pitää katsoa jos vaikka loppu viikosta sitä tekisi taas kirjan salaatteja, nyt pitäisi käyttää nimittäin parin päivän aikana salaatin lehdet joita meillä on nippu odottamassa syöjää.

Seuraavaan kertaan!