Kaikki ovat varmasti nähneet elokuvan Julie & Julia.

julie-julia-movie-normal.jpgKuva lainattu.

Ja niille jotka sitä eivät ole nähneet.. Elokuva vuokraamoon ja lainaamaan se. Elokuva kertoo kun yhdysvaltalainen Julie Powell päätti valmistaa Julia Childin tekemästä kirjasta Mastering the Art of French Cooking kaikki tämän 524 reseptiä yhden vuoden aikana. Julie dokumentoi blogissaan jokaisen reseptin onnistumisen ja no.. epäonnistumisen, lopputuloksena syntyi kirja ja myöhemmin Julie & Julia – elokuva.

 

Itselläni ei ole noin hurjaa määrää reseptejä eikä niin sanottua aikarajaa sen toteuttamiseen, kumminkin tämän vuoden puolella yli puolien pitää olla kokeiltu ja dokumentoitu.

Kaikki lähti siitä että tahdon pudottaa painoa 25 kiloa, oppien terveelliset elämäntavat ja jatkaa niiden kanssa koko loppuelämä, opettaen ne samalla kahdelle tyttärelleni. Ajatuksissani muhi ajatus että mistä löytäisin helpoiten hyviä, helppoja/vaikeita, nopeita ja pidemmän ajan vieviä, kylmiä että lämpimiä salaatteja. Ensin ajatuksenani oli että selaan vain nettiä, nettihän on pullollaan jos jonkin moisia salaatin ohjeita mutta en pitänyt ajatuksesta että joutuisin kirjoittamaan ne käsin johonkin paperille ja tämä paperi saattaisi ajan kanssa hävitä (niin kuin on monelle reseptilleni aiemminkin käynyt, löytämättä enää kyseistä lähdettä).

Tänään lähikaupassani ollessa olin perus salaatti aineksia laittaessani hihnalle maksaakseni ne silmääni osui teline jossa oli leivonta reseptikirja, pasta reseptikirja ja salaatti reseptikirja. Selattuani nopeasti siinä kassalla sitä päätin hetken mielijohteesta napata sen mukaan, eihän se nyt ollut kallis ajattelin.. Kotiin päästyäni ja tytöt päiväunilla päätin lukea reseptejä tarkemmin ja huomasin innostuvani, tämä oli juuri sitä mitä olin ajatellut! Kirja pitää sisällään juuri noilla kriteereillä olevia reseptejä laidasta laitaan!

Kyseessä on Elena Balashovan Salaatit –kirja.

salaatit-balashova_elena-22108938-225064Kuva lainattu.

Se pitää sisällään yhteensä 130 reseptiä. Tavoitteenani on pudottaa painoa unohtamatta silti nauttia syömisestä jota todella paljon rakastan (silloin kun ruoka on oikeasti hyvää..) ja kokeilla tämän kirjan jokainen resepti. Aikarajaa tosiaan en meinannut lyödä täysin lukkoon näiden kahden kanssa mutta toiveissa olisi että syksyllä olisi noin puolet ainakin lähtenyt ja reseptejä yli puolet siten myös kokeiltu. Ainoa tavoite on että samoihin aikoihin kun olen tavoite painossa kaikki reseptit olisi testattu.

Tiedän että nyt joku ravintoterapeutti tai muu vastaava laihduttaja ekspertti huutaa siellä ruudulla että ei näin, ei missään nimessä näin, tarvitsen loppu tavoitteen jonnekin ajankohtaan mutta se ei vain toimi. Olen ties kuinka monesti ollut ensimmäisenä päivänä todella motivoitunut asiaan ja ajatukset ovat sinne tulevaan, sinne määränpäähän missä paino pitäisi olla poissa, mutta joka kerta olen pettynyt kun en ole päässyt tavoitteeseeni ja saanut kilot takaisin (joskus jopa tuplana). Niinpä päätin että nyt otan neljän viikon teho kuurin jonka aikana toivon että n. 6 kiloa olisi painosta pudonnut (siis ruokamuutoksen että liikunnan avulla). Sen jälkeen muutan normi ruoka annoksiin ja siihen elämäntyyliin jonka haluan meidän perheellä olevan koko loppuelämän. Sen jälkeen myös asetan seuraavan tavoitteeni ja siitä kirjoitan/kerron sitten kun neljä viikkoa on mennyt ja tiedän mikä se tavoite on.

Blogi tulee siis sisältämään kirjan reseptien lisäksi kaiken näköistä höpinää laihduttamisesta, ajatuksista ja monen moisesta höpinästä ruokiin ja herkkuihin. En ole mikään äidinkielen kirjoittaja nero joten blogi tulee sisältämään kirjoitusvirheitä mutta ne suotakoon varmasti anteeksi kun ajatus itsessään tulee ymmärretyksi.

Joten siis, tervetuloa kulkemaan rinnallani salaatti- reseptien ja laihduttamisen ihmeellisessä maailmassa, tervetuloa terveempi elämä!