Päivällinen syöty ja ensimmäinen salaatti kirjasta testattu. Kyseessähän siis oli hernesalaatti.

Ensin mietin että en viitsi kirjoittaa reseptejä tänne mutta mieleni muuttui kun maistoin tätä ja ajattelin että ne joilla ei ole mahdollisuutta hankkia kirjaa kuuluisi silti olla mahdollisuus tehdä tätä. Eli tulen laittamaan salaatti reseptejä niistä joista katson aihetta laittaa (eli kaikki ei välttämättä päädy tänne..)

Mutta ennen reseptiä itse asiaan..

IMG_2799-normal.jpg

Kyseinen salaatti on todella raikas. Tein nyt ajankohdan takia pakasteherneistä mutta kesällä tulemme tekemään tätä ehdottomasti tuoreista herneistä, tämä salaatti sopii todella hyvin kesään! Todella herneinen salaatti siis on mutta se ei haitannut kun siihen tuli ihana appelsiinin vivahdus ja paistettujen paprikoiden ihana rapsakkuus (sillä jäivät paistamisesta huolimatta vielä sisältä mukavan rapsakaksi). Ainoa miinus puoli oli salaattikastike ohjeessa jonka silputtu mintun määrä oli omasta mielestäni liian vähäinen sillä itse salaatissa se ei tullut esille yhtään. Muut mausteet kyllä maistuivat salaatissa. Eli seuraavan kerran kun tätä raikasta salaattia teemme, lisään minttua hiukan ohjetta enemmän. Tämän kanssa söimme broilerin fileepihvejä ja toisin kuin päivällä kirjoitin perunoiden sijasta söimme pastaa sillä broilerin kanssa peruna ei oikein sovi.

Salaatti siis sopii broilerin kanssa erittäin mainiosti mutta en näe yhtään huonoksi myöskään kalaa tai miksi ei jopa pihviä (sillä salaatti itsessään kompensoisi pihvin raskautta keveydellään).

Täyteen maha tästä salaatista kyllä saa kun lautasen tekee lautasmallin mukaan!

Sitten se ohje:

Hernesalaatti      6 annosta

kokonais työaika: 25 min.

vaikeusaste: 1

Salaatti:

2 rkl ekstra- neitsytoliiviöljyä

450 g pakasteherneitä (itse laitoin 400g)

½  iso punainen paprika (laitoin kokonaisen sillä pidämme todella paljon paprikasta ja se korvasi herneistä jäädyn osan)

1 iso appelsiini lohkottuna

Salaatinkastike:

0,9 dl ekstra- neitsytoliiviöljyä

1 rkl tuoretta minttua silputtuna

2 rkl vastapuristettua appelsiininmehua

1 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä keskikokoisessa kasarissa. Lisää herneet ja paprika ja ruskista, kunnes ne ovat kypsiä (noin 5-10 minuuttia). Pane kasari syrjään ja anna ainesten jäähtyä noin 15 minuuttia.

2. Laita herneseos salaattikulhoon ja sekoita appelsiininlohkot sen joukkoon.

3. Vatkaa oliiviöljy, minttu sekä appelsiini- ja sitruunamehu pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kaada kastike salaatin joukkoon, sekoita hyvin ja tarjoile.

Niin siis ja se joka ei ole lukenut aiempia postauksia niin kyseessähän siis on edelleen Elena Balashovan Salaatit- kirja, ohje sivulta 54, kevyttä ja lehtevää.