Koska salaatti numero 7 kuulosti niin hyvältä, niin oli pakko jo kokeilla taas kirjan reseptejä ja koska mozzarella oli menossa vanhaksi oli salaatti numero 8 pakko tehdä.. niinpä tänään tulikin sitten jo kokeiltua lisää salaatteja ja ennen viikonloppua on vielä tulossa kaksi salaattia lisää. Olen siis täysin hurahtanut tuohon kirjaan ja sen salaatteihin!

Sitten itse asiaan...

Salaatti numero 7

Juusto-päärynä-kiivisalaatti

IMG_2858-normal.jpg

Tämän salaatin kanssa kävi pieni kömmähdys kuten varmaan kuvasta näkyy. Eli tein salaatin puolikkaana versiona koska syöjiäkään ei ollut niin montaa, mutta... tein vahingossa salaattikastikkeen oikean ohjeen mukaan. Tietenkin balsamietikka nousi vahvasti esiin tässä, mutta näin jälkeen päin mietittynä se olisi ollut oikean salaattimääränkin kanssa aivan liian voimakas joten sitä olisi pitänyt vain pirskotella salaattiin että ei olisi ollut niin voimakas.

Muuten salaatti olisi varmasti ollut ihan ok, ns. perussalaattia joka varmasti maistuisi kuumina kesäpäivinä kun  siinä on kiivin raikkaus mutta juustosta kiva täyttävä kermaisuus.

Eli ensimmäinen ns. floppi salaattikastikkeen takia mutta jos joskus vielä kokeilisi niin silloin laittaisin oman maun mukaan kastiketta.

Salaatti numero 8

Mozzarella- tomaattisalaatti

IMG_2857-normal.jpg

Kuten jo aluksi kerroinkin tämä salaatti oli pakko testata sen takia koska mozzarella oli menossa vanhaksi jääkaapissa. Todella nopea ja helppo tehdä ja maukas/raikas. Tässä ohjeessa tein niin että en tehnyt salaatti kastiketta kuten ohjeessa oli mutta pirskottelin oliiviöljyn ja punaviinietikan päälle sekä ripottelin suolan ja pippurin. Tämä toimi paljon paremmin mitä salaatti nro 7 mutta koska tämä oli raikkaan yksin kertainen, se hävitti salaatti 7:sta sitä balsamietikkaa kun niitä söi yhdessä. Eli toimiva mutta niitä perussalaatteja joita jokainen varmasti osaa (tuossa kun tuli kaikki salaattikastikkeen raaka-aineetkin mainittua), joten en viitsi kirjoittaa ohjetta.

Jännityksellä jään siis odottamaan mitä seuraavat salaatit tuovat tullessaan ja lähen salaattikastikkeissa jatkossa siltä pohjalta että paljon itse haluan laittaa sitä sillä muuten se jää syömättä kuten varmasti jää seiska salaatin tähteet.