Eilen tuli koko päivä siivottua ja tänään aamusta heti auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta päätimme koko perheen voimin kävellä, sitä tulikin sitten taas tunti käveltyä joten matka tosiaan jatkuu kohti laihempaa ja terveempää minääni!

Kun lopulta tulimme kotiin olikin jo lounaan aika ja salaatti numero kolmoisen vuoro.

Nyt kyseessä oli lämmin salaatti paprikan ja rosmariinin kera, sivulta 78. (kuten moni varmasti huomaa en siis mene ykkös ohjeesta kakkoseen ja siitä kolmoseen, vaan käyn kirjan läpi siten kuin salaatit sopivat sen päivän menuseen.)

l%C3%A4mmin%20salaatti%20paprikan%20ja%2

Kuva on salaatista pannulta, juuri ennen kuin asettelin sen lautaselle (ohjessa suosittiin erivärisiä paprikoita mutta näin pääsiäisen kunniaksi päädyin oranssiin ja keltaiseen, tässä kuvassa niitä ei tosin erota toisistaan). Tämä salaatti oli todella täyttävää! Olen vielä tätä kirjoittaessakin ihan täynnä enkä meinaa jaksaa tehdä yhtikäs mitään. Onneksi tytöt ovat päiväunilla joten ei tarvitse nyt juuri tehdäkkään mitään.

l%C3%A4mmin%20sal.%20ja%20kala-normal.jp

Koska tämän viikon kalakiintiötä piti saada, niin päätin että kalaa sen olla pitää. Eilen kun olimme kaupassa mieleeni juolahti hullu kokeilun halu kokeilla miten kylmäsavulohi ensinnäkin kestää lämmittämisen paistinpannulta ja miltä se maistuu lämpimänä. Tämän lämpimän salaatin kanssa se sopi sitten täydellisesti!

29.4-normal.jpg

Todettuani eilen jälleen kerran tähteitä laittaessani kylmään että en voi joka päivä laittaa salaatin tähteitä jääkaappiin päätin pienentää vielä eilisestä ohjeen määrää. Tein siis lähi-idän papu-artisokkasalaatin puoleen ja silti siitä olisi saanut sen 4-6 annosta mitä oikeesta ohjeesta muka olisi saanut! Nyt siis tein kolme-neljäs osa ohjeen ja siitä tuli juuri oikea määrä niin että se meni kaikki! Ja tätä ohjetta olisi kyllä saanut jäädä minun mielestä jääkaappiin toisin kuin tuota papu-artisokkaa sillä nyt yhden yön oltua jääkaapissa ei ollut yhtä hyvää kuin eilen. Tämä salaatti päätyy meidän ruokalistoille useimminkin joten tämän ohjeen tulen nyt tähän loppuun myös kirjoittamaan, joten olkaapa hyvä!

Lämmin salaatti paprikan ja rosmariinin kera (huom! ohje on siis kuin kirjassa joten sovella omaan käyttöön sopivaksi.)

4-6 annosta

Yhteensä valmistus aika n. 25 minuuttia

2 rkl ekstra-neitsyt oliiviöljyä

1 iso punasipuli paksuina viipaleina

3 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

3 valkosipulin kynttä hienonnettuina

6 isoa eriväristä paprikaa siemenet poistettuina, pitkinä ja ohuina suikaleina

1 rkl balsamietikkaa

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä isolla paistinpannulla. Lisää sipuli sekä rosmariini ja ruskista, kunnes ne ovat pehmentyneet (n. 3 min).

2. Lisää valkosipuli ja paprikat. Kuullota niitä miedolla lämmöllä rosmariiniöljyssä, kunnes ne ovat kypsiä (15-20 min).

3. Lisää balsamietikka ja kuullota 5 minuutin ajan. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä 15 min.

4. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lämpimänä.

Minä siis siinä vaiheessa kun laitoin balsamietikan muiden joukkoon laitoin toiseen pannuun kalat lämpenemään. Kalat ja salaatti tulivat valmiiksi samaan aikaan joten suosittelen tätä yhdistelmää jos joku muukin haluaa kokeilla kylmäsavukalaa tämän kanssa, se nimittäin sopii salaatin kanssa kuin nenä päähän joten suosittelen tätä yhdistelmää!

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Lopuksi vielä maininta kirjasta että, kertomani 130 reseptiä ei taida pitää paikkansa sillä en ollut huomannut kuin vasta tänään tuossa esittelyssä että tuon numeron edessä oli tuommoinen tärkeä sana kuin; yli! Joten kunhan kerkiän niin lasken reseptien määrän ja korjaan sen sitten tänne.