Salaattihan oli päivällisen menussa ja pitää sanoa että kirja on kyllä ollut tähän mennessä hintansa veroinen! Kyseessähän oli siis tällä kertaa sivulta 100, lähi-idän papu-artisokkasalaatti.

 

l%C3%A4hi-id%C3%A4npapu-artisokkasal.-no

Kyseinen salaatti oli todella raikas ja maukas. Tuoreet yritit tuli todella mukavasti tässä salaatissa esille ja salaattikastikkeen raikkaus limestä (jouduin limellä korvaamaan sitruunan joten tätä salaatti pitää joku kerta testata oikeilla raaka-aineilla). Ainoa joka jäi oman hölmöyteni takia (sitruunan lisäksi) puuttumaan oli paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuna. Niitä en kaupasta muistanut ostaa joten ne jäivät ohjeesta pois.

En ollut koskaan aiemmin syönyt kikherneitä niin että olisin niistä tykännyt mutta tässä salaatissa tykkäsin. Yksistään ne maistuivat samalta sahanpurulta kuin aiemmin mutta muun salaatin yhteydessä maistuivat herneeltä ja sopivat salaattiin hyvin, vihreät normi herneet olisivat tässä ohjeessä liian herneisiä ja veisi täysin kaiken muun maun pois joten kikherneet soveltuvat tietyn tyyppisiin salaatteihin joihin ei halua voittoista herneen makua.

28.4-normal.jpg

Todella täyttävää tämä salaatti on joten tähteistä jäätyä hernesalaattia en meinannut jaksaa edes syödä! Kuten annoksesta huomaa päätin tarjoilla ilman vilja/peruna/riisi lisuketta kun tuossa itsessään oli noita papuja ja herneitä (sekä tietty tähteeksi jäänyttä hernesalaattia).

Tässä siis tämän päiväinen salaatti kokeilu ja huomenna taas jatkuu...